lördag 25 december 2010

Längre uppehåll

Jag har bestämt mig för att släppa bloggen. Åtminstone så länge allt är lugnt. Om det är någon som undrar varför jag inte skriver. M´s tumörer håller sig lugna vad vi vet. Han har i alla fall inte fått några nya symptom. Kallelse till nästa magnetröntgen den 3:e februari har kommit. Då har M precis avslutat den 8:e Temodalkuren av 9.

Den 7:e Temodalkuren startar på torsdag om blodproven från i onsdags är bra. Lite tveksamt eftersom M har fått massor med små prickar som ser ut som blåmärken. Han hade det när trombocytvärdet var lågt för ett par månader sedan också. De försvann nog inte helt, men jag tycker de har blivit fler nu igen.

Julafton firades med mina föräldrar, svärföräldrar och min syster med familj. Det var full fart från att kusinerna klev in genom dörren strax efter kl. 13 tills alla barnen somnade vid 21.30.

God fortsättning på julen och GOTT NYTT ÅR!!!

fredag 3 december 2010

Temodalkur nr. 6

M åkte till KS igår och träffade en sjuksköterska inför den 6:e Temodalkuren som startade igår kväll. De gick igenom blodproverna (de var bra) och så fick M sina Temodaldoser i små påsar. Detta är någonting nytt de har börjat med. Tidigare har M bara haft kontakt med sjuksköterskan per telefon och fått hämta ut Temodalen på apoteket. Det här skulle varit den sista kuren enligt den ursprungliga behandlingsplanen som vi fick i mars. Senare har det tillkommit 3 kurer. På KS behandlas alla Glioblastompatienter med 9 Temodalkurer om kroppen klarar av det. För M´s del kan det bli ytterligare 3 kurer om inte all aktivitet har upphört vid nästa röntgen. Om jag har förstått saken rätt är 12 kurer max, kroppen bryts ner för mycket om man tar fler. Det är det man ser hos M nu, det är tydligen inte bara kortisonet som gör honom stel. Temodalet bryter ner muskelcellerna och det är ingenting man kan börja bygga upp igen förrän man har avslutat alla behandlingar.

Vi har träffat våra kurskamrater från hjärntumörkursen igen och det kommer säkert att blir fler gånger. Som jag har skrivit tidigare är vi 4 sjuka med anhöriga. Alla går igenom cellgiftsbehandling eller strålning just nu. Alla utom M behandlas för andra gången, de andra har m.a.o. fått återfall.

Nässelfebern är helt borta nu så förutom att A är rejält förkyld är vi alla friska igen (förutom M då). Nu är det bara 3 veckor fram till jul och jag hoppas att vi klarar oss från sjukdomar lika bra de tre veckorna som vi gjort tidigare i höst.