tisdag 4 maj 2010

Läkarbesök

E har som sagt ögoninflammation och får stanna hemma från dagis idag. Jag skjutsar A till dagis, och är sedan hemma med E på förmiddagen. M åker till strålningen vid 10 och vid 11.30 kommer svärmor och tar hand om E. När svärmor kommer åker jag upp till KS för att äta lunch med M och vara med när han träffar dr. P som är istället för ordinarie dr. G idag. Käkar lunch på Amica i huvudentrén på KS, sedan går vi till strålbehandlingen och träffar dr. P och kontaktsjuksköterska C som också är med. Dr. P frågar M hur han mår och om han tar några kortison, vilket han inte gör. Sedan frågar hon om han har huvudvärk, vilket han har lite när han vaknar ibland. Han tror själv det är för att han dricker för lite. Det är lite trögt att äta och dricka, han är ingen lust, men försöker tvinga sig själv att äta ändå. Dr. P säger att han kan prova med att ta en Primperan utöver Ondansetronet och se om aptiten blir bättre. Följdfrågan blir om han har gått ner i vikt, vilket han inte har. Dr. P frågar också om M ser sämre än vanligt, det gör han inte. Hon tittar på huden i strålområdet, den är lite "solbränd", hon försäkrar sig om att M smörjer in ordentligt. Blodvärdena som togs igår är bra, det är jätteskönt, nu fortsätter det som planerat åtminstone en vecka till. Vi tar upp frågan om någon annan cox-2-hämmare istället för Celebra och försöker förklara varför det känns angeläget att prova något annat som har samma effekt, men som M tål. M känner att han vill ta alla chanser han får till ett längre liv. Det känns lite slappt (det säger vi inte till dr. P) att dr. S först säger att M ska äta Valcyte och Celebra för att de har sett bra resultat med dessa i studier och sedan när han är allergisk är det ok att inte ta dem. Dr. P ska ringa dr. S och diskutera detta, M kommer att ha kontakt med kontaktsjuksköterska C om resulatet i morgon. Vi får nytt recept på Ondansetron och sedan åker vi hem.

Den soliga eftermiddagen tillbringar vi ute i trädgården och uppe i skogen på baksidan av huset tills E får ett utbrott av någon anledning. Då går vi in och tittar på Mulle meck en stund och tar det lugnt. Efter middagen vill E absolut cykla bort till "gula lekparken" och leka, han har pratat om det hela dagen. M och svärmor går bort med E dit och jag och A stannar hemma.

Vi har inte kommit så mycket längre i hotelljakten i Las Palmas. M har mailat till ett hotell som verkar bra, men inte fått svar. Han ska försöka ringa dit någon dag i stället . Hotellet ligger vid stranden och har uppvärmd pool vintertid, vilket är ett måste. A skulle bli väldigt besviken om det skulle vara för kallt för att bada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar