torsdag 8 april 2010

6-årskalas i dagarna tre

Fredagen den 19/3 fyller A 6 år. Jag börjar dagen med att gå upp och stoppa in de förberedda sconesen i ugnen. A har önskat detta till frukost. Sedan gratulerar vi med frukost och presenter på sängen. A får en rosa fjäderboa, mycket populärt. Sedan får hon skrivbord, skrivbordsstol, skrivbordslampa och ett skrivbordsunderlägg. E får också en liten present. Efter frukost har M tid hos min frisör som han också gick till tidigare, men inte har varit hos på länge. Jag skjutsar honom dit. M har blivit rätt långhårig nu och efter att agrafferna åkte av i tisdags tyckte han att det kändes som om det verkligen var dags för klippning. Frisören klipper en kort frisyr, det blev bra. Såret ser jättebra ut, det är inte någon stor lucka de har öppnat. Själva benet har de väl tagit ut en lucka av antar jag, men såret i huden är som ett långt streck, ca 12 cm med början uppepå hjässan och ner framför örat. Vi pratar mycket om M´s sjukdom med frisören. Pappan till hennes yngsta dotter hade också hjärntumör och dog för ca 10 år sedan. Jag gick och klippte mig på den här salongen redan då så jag minns det.

Efter frisören åker jag och handlar mat på Willys och hämtar sushi till lunch. Svärfar kommer och åt lunch och tar sedan svärmor med sig hem. På em kommer en bekant till oss som bor i vårt område på besök och umgås med M en stund. Själv åker jag till psykologen. Vi pratar en del om hur mycket man vågar planera med t.ex. resor och sådant framöver. M och jag planerar att åka bort ett par dagar när vi har bröllopsdag i maj, men då är han precis i slutet av strålbehandlingsperioden så vi vet inte om det går. Det är väl bara att boka in antar jag. Det går ju att avboka. Psykologen undrar om vi inte ska göra någonting nu innan också och det var ju ingen dum idé.

På kvällen kommer mina föräldrar med tåget. Mer presenter till A. Vi äter tacos till middag med glass till efterrätt.

På lördagen den 20/3 hade jag tänkt att sova, men M klampar in i sovrummet redan kl 8 för att hämta kläder. Katten rusar in och börjar busa, sedan är det kört. Hade verkligen behövt sova. På em är det kalas för A. Morföräldrar, farföräldrar, farbror med familj och bekanta till oss kommer. Det blir fika först och sedan middag på kvällen. Jag tycker det blir alldeles för mycket folk alldeles för länge. Jag var inne på att bara ha fika den här gången, men mamma erbjöd sig att laga mat så då tyckte jag det var ok. Hade inte räknat med att jag skulle bli så trött av allt folk och den höga ljudnivån som alltid blir. Hade jag fått sova ut på morgonen hade det kanske gått bättre.

Söndagen den 21/3 får både M och jag sovmorgon. Jätteskönt. A´s kompisar är inbjudna på kalas på em. Det är några flickor från dagis och två flickor som är döttrar till kompisar till oss. A har önskat sig en Hello Kitty-tårta och min mamma gör en sådan i marsipan. Den blir jättefin. Kalaset varar i 2 timmar, vilket är fullt tillräckligt. A tröttnar lite på slutet. När kalaset är slut åker alla hem och jag och E skjutsar mamma och pappa till tåget. Nu är vi ensamma i huset för första gången på 2,5 veckor. Det är riktigt skönt.

1 kommentar: